Dhyana 95V2

BSI sCMOS камера која обезбедува најголема чувствителност за апликации со слаба осветленост.

 • 95%@560nm Peak QE
 • 11μm x 11μm Големина на пиксели
 • 2048 x 2048 резолуција
 • 48fps@12bit STD
 • CameraLink и USB3.0
 • производи_банерот
 • производи_банерот
 • производи_банерот
 • производи_банерот

Преглед

Dhyana 95V2 е дизајниран да испорача врвна чувствителност постигнувајќи слични резултати како EMCCD камерите, додека ги надминува своите современи според спецификациите и цената.Следејќи го Dhyana 95, првата sCMOS камера со задно осветлување, новиот модел нуди повеќе функционалност и подобрувања во квалитетот на позадината поради нашата ексклузивна технологија за калибрација.

 • 95% QE Висока чувствителност

  Издигнете се над слабите сигнали и бучните слики.Со најголема чувствителност, можете да ги снимите најслабите сигнали кога ви треба.Големите пиксели од 11 μm зафаќаат речиси 3 пати поголема светлина од стандардните пиксели од 6,5 μm, што се комбинира со речиси совршена квантна ефикасност за максимално откривање на фотони.Потоа, електрониката со низок шум дава висок сооднос сигнал/шум дури и кога сигналите се ниски.

  95% QE Висока чувствителност
 • Квалитет на позадина

  Ексклузивната технологија за калибрација Tucsen ги намалува шемите видливи во пристрасноста или при снимање на многу ниски нивоа на сигнал.Оваа фина калибрација е потврдена од нашите објавени вредности DSNU (Нерамномерност на темниот сигнал) и PRNU (неуниформност на одговор на фотонот).Погледнете го сами во нашите слики за заднина на чиста пристрасност.

  Квалитет на позадина
 • Поле на гледање

  Масивната дијагонала на сензорот од 32 мм нуди фантастична ефикасност на сликање - снимајте повеќе од кога било досега во една снимка.Високиот број на пиксели и големата големина на сензорот го подобруваат протокот на податоци, прецизноста на препознавањето и обезбедуваат дополнителен контекст за вашите субјекти со слики.За сликање базирано на микроскопски цели, снимете сè што може да испорача вашиот оптички систем и видете го целиот примерок во една снимка.

  Поле на гледање

Спецификација >

 • Модел: Dhyana 95V2
 • Тип на сензор: BSI sCMOS
 • Модел на сензор: Gpixel GSENSE400BSI
 • Боја/моно: Моно
 • Дијагонала на низа: 31,9 мм
 • Резолуција: 4 MP, 2048 (В) x 2048 (V)
 • Големина на пиксели: 11μm x 11μm
 • Ефективна област: 22,5 mm x 22,5 mm
 • Врв QE: 95%@560nm
 • Стапка на слики: 24 fps@16bit HDR, 48fps@12bit STD
 • Целосен капацитет на бунарот: Типично: 80ke-@HDR;100ke-@STD
 • Динамички опсег: 90 dB
 • Тип на бленда: Тркалање
 • Шум за читање: 1.6e-(средна)/1.7e-(RMS)
 • Време на изложеност: 21μs~10s
 • DSNU: 0,2e-
 • PRNU: 0,3%
 • Метод на ладење: Воздух и течност
 • Температура на ладење: 45℃ под околината
 • Темна струја: Воздух: 0,5e-/пиксел/s;течност:0.25e-/пиксели/с
 • Оптички интерфејс: C-приклучок и F-приклучок
 • Интерфејс за податоци: USB3.0 и CameraLink
 • Длабочина на бит на податоци: 16 битни
 • Поврзување: 2x2, 4x4
 • ROI: 2048x1024, 2048x512, 1608x1608, 1200x1200, 1024x1024, 512x512, 256x256
 • Точност на временскиот печат: 1μs
 • Режим на активирање: Хардвер и софтвер
 • Излезни активирачки сигнали: Изложеност, глобална, отчитување, високо ниво, ниско ниво
 • Интерфејс за активирање: SMA
 • Напојување: 12V/8A
 • Потрошувачка на енергија: 60 W
 • Димензии: C-приклучок: 100 mm x 118 mm x 127 mm; F-приклучок: 100 mm x 118 mm x 157 mm
 • Тежина: 1613 гр
 • Софтвер: Мозаик / LabVIEW / Matlab / Micromanager / MetaMorph
 • SDK: C / C ++
 • Операционен систем: Windows/Linux
 • Опкружување за работа: Температура 0~40°C / Влажност 10~85%
+ Прикажи ги сите

Апликации >

Преземи >

 • Брошура Dhyana 95V2

  Брошура Dhyana 95V2

  преземете жуанфа
 • Димензија на Dhyana 95V2

  Димензија на Dhyana 95V2

  преземете жуанфа
 • Инструкции за надворешно активирање на Dhyana

  Инструкции за надворешно активирање на Dhyana

  преземете жуанфа
 • Софтвер-Мозаик V1.6.9

  Софтвер-Мозаик V1.6.9

  преземете жуанфа
 • Plugin-Labview (со упатство за корисникот)

  Plugin-Labview (со упатство за корисникот)

  преземете жуанфа
 • Plugin-Matlab (со упатство за корисникот)

  Plugin-Matlab (со упатство за корисникот)

  преземете жуанфа
 • Plugin-MetaXpress (со упатство за корисникот)

  Plugin-MetaXpress (со упатство за корисникот)

  преземете жуанфа
 • Приклучок-Микроменаџер (со упатство за корисникот)

  Приклучок-Микроменаџер (со упатство за корисникот)

  преземете жуанфа
 • Driver-TUCam Camera Driver V1.5.0.1

  Driver-TUCam Camera Driver V1.5.0.1

  преземете жуанфа

Можеби ќе ви се допадне и >

 • производ

  Dhyana 6060BSI

  Ултра голема BSI sCMOS камера со CXP интерфејс со голема брзина.

  • 95%@580nm Peak QE
  • 10μm x 10μm Големина на пиксели
  • 6144 x 6144 Резолуција
  • 26,4 fps@12-битна СПБ
  • CoaXPress 2.0
 • производ

  Dhyana 4040BSI

  Голем формат BSI sCMOS камера со интерфејс со голема брзина cameraLink.

  • 90%@550nm Peak QE
  • 9μm x 9μm Големина на пиксели
  • 4096 x 4096 резолуција
  • 16.5fps@CL, 9.7fps@USB3.0
  • CameraLink и USB3.0
 • производ

  Dhyana 400BSI V2

  BSI sCMOS камера која обезбедува совршена чувствителност и резолуција за високи цели на NA микроскоп.

  • 95%@600nm Peak QE
  • 6,5μm x 6,5μm Големина на пиксели
  • 2048 x 2048 резолуција
  • 74fps@CL, 40fps@USB3.0
  • CameraLink и USB3.0
 • производ

  Dhyana 401D

  Компактен sCMOS од 6,5 μm дизајниран имајќи ја предвид интеграцијата на инструментите.

  • Дијагонала FOV од 18,8 mm
  • 6,5μm x 6,5μm Големина на пиксели
  • 2048x2048 резолуција
  • 40 fps@16bit, 45fps@8bit
  • Податочен интерфејс USB3.0

Сподели врска

топПокажувач
кодПокажувач
јавете се
Онлајн услуги за клиенти
днотоПокажувач
floatCode

Контакт информации

cancle