Инструментации

Апликации >

Инструментации
Систем за спектрална анализа

Систем за спектрална анализа

dPCR

dPCR

qPCR

qPCR

Хиперспектрален

Хиперспектрален

Секвенционирање на ДНК

Секвенционирање на ДНК

Флуоресцентен анализатор

Флуоресцентен анализатор

Од детекција на клетки до спектрална анализа.Ние обезбедуваме висока чувствителност, голема брзина и компактен дизајн за да обезбедиме напредни и сигурни перформанси на вашиот инструмент.

Технологии >

Висока чувствителност
Компактен дизајн
Ладен CMOS
USB 3.0 CMOS
Висока чувствителност
 • Семејство на производи

 • • Dhyana 95V2
 • • Dhyana 400BSI V2
 • • Dhyana 9KTDI
 • • Dhyana 400D
 • • Dhyana 400DC

Палетата на камери со висока чувствителност на Tucsen обезбедува 95% QE при видливо и скоро 100% за EUV/Meck X-зраци.Ова во комбинација со дизајнираниот низок шум за читање и темната струја, минимизирана за ефективно да се нула, овие камери се врвна во технологијата sCMOS за сликање со слаба осветленост.

Дизајнирана и конструирана да ги надмине историските шаблони, серијата Dhyana користи ексклузивна технологија за калибрација Tucsen што води до слики со повисок квалитет при сликање во близина на пристрасноста на камерата.

Работете со нашиот сопствен софтвер Мозаик или користете постоечки пакети како што се Micromanager, MATLAB, LabVIEW итн. Алтернативно интегрирајте се во вашиот сопствен софтвер за сликање користејќи го нашиот SDK и поддршка во Windows, Linux или Mac OS.

+ Дознајте повеќе
Компактен дизајн
 • Семејство на производи

 • • Dhyana 401D
 • • Dhyana 201D

Големината е важна, особено кога просторот е ограничен во оптичкото поставување или во инструментот што го дизајнирате.Но, тоа што ви треба мала камера не значи дека треба да ги намалите вашите барања и да преминете на класични индустриски CCD камери.

Tucsen го нуди најмалиот достапен дизајн на пакетот sCMOS кој е достапен со димензии 50x50x62mm вклучувајќи го и држачот.

+ Дознајте повеќе
CMOS за ладење
 • Семејство на производи

 • • FL-20 (Боја)
 • • FL-20BW (моно)

Во изминатата деценија CCD постепено се повлече од научната арена за сликање.sCMOS со помал шум со поголема брзина е лидер во напредната научна слика.Сепак, sCMOS сè уште не го решава проблемот со високиот шум на темна струја и високата цена.

Врз основа на професионалната технологија за ладење на Tucsen од sCMOS камерите, Tucsen FL камерите го постигнаа истото ниво на CCD како шумот на темната струја и перформансите на трошоците.Во исто време ги има типичните карактеристики на CMOS: помал шум за читање и поголема брзина.

Tucsen FL камерите имаат најсеопфатни перформанси во апликации кои бараат долго време на експозиција и потреба од економично научно сликање.

+ Дознајте повеќе
USB 3.0 CMOS
 • Семејство на производи

 • • MIchrome 5pro
 • • MIchrome 20
 • • MIchrome 16
 • • MIchrome 6

Michrome камерите на Tucsen нудат различни комбинации на резолуција и големина на пиксели за да одговараат на вашите потреби за сликање.Со USB 3.0 интерфејсите со голема брзина, клиентите никогаш не трпат доцнење или доцнење на фокусот.

Со симултана поддршка за SDK на Multicamera, овие камери се идеални за конфигурации со повеќе камери или како секундарна камера што се користи во комбинација со sCMOS уред.

+ Дознајте повеќе

Софтвер >

Мозаик 1.6
Мозаик 2.3
Трето лице
Мозаик 1,6-2
 • Клучни карактеристики

 • • Снимајте/Уреди/Мерете
 • • Едноставен интерфејс
 • • Повеќеканално спојување
 • • Видео стриминг
 • • Windows

Снимањето и работењето со слика е искуство, искуството е поттикнато од комбинацијата на одличен хардвер и лесен за употреба, а сепак моќен софтвер.

Мозаик 1.6 вклучува многу години и е изграден врз основа на повратните информации на напредната заедница за сликање, ги обезбедува сите алатки што би ги очекувале во платен софтверски пакет, но е вклучен бесплатно со нашата серија камери Dhyana.

+ Дознајте повеќе
Мозаик 2,3-2
 • Клучни карактеристики

 • • Снимајте/Уреди/Мерете
 • • Едноставен интерфејс
 • • Автоматско броење
 • • Живо шиење
 • • ЕДФ во живо

Снимањето и работењето со слика е искуство, искуството е поттикнато од комбинацијата на одличен хардвер и лесен за употреба, а сепак моќен софтвер.

Мозаик 2.3 вклучува многу години и е изграден врз основа на повратните информации на заедницата за микроскопи, ги испорачува сите алатки што би ги очекувале во платен софтверски пакет, но е вклучен бесплатно со нашите производи за документација за микроскоп.

+ Дознајте повеќе
Софтвер-2
 • Клучни карактеристики

 • • SDK
 • • Микроменаџер
 • • MATLAB
 • • LabVIEW
 • • Twain/Directshow

Цениме дека клиентите имаат лични преференци за софтвер и се обидуваме, каде што е можно, да работиме со нивните развивачи за да обезбедиме поддршка.

Посветени сме на поддршка на главните пакети што се користат на пазарот за истражување, поддржувајќи ја нашата мрежа на клиенти на кои им треба повеќе преку нашата бесплатна SDK во различни системи на Windows, Mac и Linux.

+ Дознајте повеќе

Приспособување >

320-x-190-33
 • OEM/ODM

 • • Хардвер
 • • Софтвер
 • • Структура
 • • Техничка поддршка
 • • Одржување на животниот циклус

Tucsen ги продава своите истражувачки производи преку тим за директна продажба и глобална дистрибутивна мрежа, продавајќи многу илјадници годишно.Дел од нашата сила е нашата способност да создадеме локални верзии на Private Label или OEM на нашите производи за да помогнеме да се отстрани непотребниот фокус или интрига од вашите крајни корисници.Создавањето сопствена верзија на производ од Тусен, брендирано со логото на вашата компанија со сопствена варијанта на нашиот софтвер не може да биде полесно и времето на поставување е побрзо отколку што мислите.

+ Дознајте повеќе
топПокажувач
кодПокажувач
јавете се
Онлајн услуги за клиенти
днотоПокажувач
floatCode

Контакт информации

cancle